Maślaki świetnie prezentują się na świątecznym stole. Tym, którym nie szkoda przerobić ich na potrawy polecamy przygotowanie sosu tatarskiego.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Opis producenta:
Maślaki, które znajdziecie Państwo w naszych słojach pochodzą tylko z polskich lasów, głownie okolicznej Puszczy Kozienickiej. Każdą sztukę oglądamy tak, aby do Państwa trafiły tylko najlepsze grzyby. Zalewa jest delikatna, dosmakowana, grzyby jędrne.
Maślaki marynowane:
- Całe okazałe maślaki
- Delikatna słodko – kwaśna zalewa
Grzyby zawierają od 1,5 do 3,6 g na 100 g białka, w tym prawie wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne (czyli takie, które muszą być dostarczone z pożywieniem, bo nasz organizm nie potrafi ich wytworzyć). Ze względu na bogactwo składników aktywnych biologicznie grzyby można zaliczyć do żywności funkcjonalnej, czyli mającej właściwości prozdrowotne.
Składniki: maślak zwyczajny, woda, ocet spirytusowy, cebula, marchew, cukier, sól, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy.
Wartość energetyczna 169 kJ/40 kcal
Białko 1,2 g
Tłuszcz 0 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 7,7 g – w tym cukry 4,6 g
Sól 1,5 g
Zobacz:
Wszystkie nowości