Kapustę postną można jeść od razu, można z niej również błyskawicznie przygotować bigos dodając troszkę podsmażonej kiełbasy. Wychodzi z niej również wyśmienity kapuśniak. Kapustę postną można również wykorzystać, jako nadzienie do pasztecików, kulebiaku, naleśników, pierogów.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opis producenta:
Tak jak każdy z naszych przetworów kapustę postną można jeść prosto ze słoika. Dosmakowana świetnie smakuje na ciepło i na zimno. Jej główną zaletą są dodane w sporej ilości grzyby leśne: borowik, podgrzybek, maślak.
Ostatnio przeprowadzono wiele badań sprawdzających, czy związki występujące w kapuście mogą mieć działanie zapobiegające wystąpieniu nowotworów. Badania te wykazały, że w kapuście występują 3 grupy związków o właściwościach antynowotworowych. Są to antyoksydanty, związki antyzapalne i glukozynolany.
Składniki: kapusta kiszona (kapusta biała, sól), grzyby w różnych proporcjach: borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny, cebula, olej roślinny rzepakowy , marchew, przyprawy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA 100 G WYROBU
Wartość energetyczna 260 kJ/62 kcal
Białko 1,8 g
Tłuszcz 4,1 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 4,6 g – w tym cukry 3,4 g
Sól 0,7 g
Zobacz:
Wszystkie nowości