Kapustę postną można jeść od razu, można z niej również błyskawicznie przygotować bigos dodając troszkę podsmażonej kiełbasy. Wychodzi z niej również wyśmienity kapuśniak. Kapustę postną można również wykorzystać, jako nadzienie do pasztecików, kulebiaku, naleśników, pierogów.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Opis producenta:
Tak jak każdy z naszych przetworów kapustę postną można jeść prosto ze słoika. Dosmakowana świetnie smakuje na ciepło i na zimno. Jej główną zaletą są dodane w sporej ilości grzyby leśne: borowik, podgrzybek, maślak.
Ostatnio przeprowadzono wiele badań sprawdzających, czy związki występujące w kapuście mogą mieć działanie zapobiegające wystąpieniu nowotworów. Badania te wykazały, że w kapuście występują 3 grupy związków o właściwościach antynowotworowych. Są to antyoksydanty, związki antyzapalne i glukozynolany.
Składniki: kapusta kiszona (kapusta biała, sól), grzyby w różnych proporcjach: borowik szlachetny, podgrzybek brunatny, maślak zwyczajny, cebula, olej roślinny rzepakowy , marchew, przyprawy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA 100 G WYROBU
Wartość energetyczna 260 kJ/62 kcal
Białko 1,8 g
Tłuszcz 4,1 g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 4,6 g – w tym cukry 3,4 g
Sól 0,7 g
Zobacz:
Wszystkie nowości