Migdał śniadaniowy to wyjątkowa roślinna alternatywa dla tradycyjnego twarogu, stworzona na bazie fermentowanych migdałów i nasion konopi. Dzięki procesowi powolnej fermentacji z udziałem bakterii kwasu mlekowego, orzechy oraz nasiona zyskują głęboki, naturalny smak i aromat. Dodatkowo każda porcja produktu przechodzi staranny proces dojrzewania, wspomagany przez żywe kultury bakterii L. Cremoris i S. Thermophilus, co pozwala wydobyć i utrwalić subtelne nuty smakowe charakterystyczne dla roślinnych składników.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Ten produkt jest 100% roślinny - wolny od mleka, oleju kokosowego, aromatów oraz glutenu, soi oraz jest niepasteryzowany, stanowi doskonałą alternatywę sera twarogowego w wersji wegańskiej. Powstał z połączenia fermentowanych orzechów i nasion, inspirując się tradycjami mleczarskimi oraz wyrazistym smakiem natury.
Doskonale sprawdza się przy przygotowywaniu idealnie kremowych serników, które zachwycą zarówno wegan, alergików, jak i miłośników słodkich wypieków. Możesz również użyć go jako dodatek do kanapek, zwłaszcza w połączeniu z owocową konfiturą, by poczuć nostalgiczny smak dzieciństwa.
Skład: solanka (woda, sól, żywe kultury bakterii), migdały 20,8%, nasiona konopi, maranta trzcinowa bio, płatki drożdżowe bio, agar
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 934 kJ / 225 kcal,
Tłuszcze 16,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,44 g,
Węglowodany 8,7 g
w tym cukry 1,3 g,
Białko 6,6 g,
Sól 0,38 g
Zobacz:
Wszystkie nowości