Historia Musztardy z Kcyni sięga końca lat 50. XX wieku. Była to jedna z najbardziej cenionych i poszukiwanych musztard w Polsce. Firmie Grewling z Kcyni udało się odtworzyć dawną linię produkcyjną. Swój doskonały smak i aromat musztarda zawdzięcza użyciu wyłącznie całych ziaren gorczycy, rozcieraniu ich za pomocą kamiennych młynów żarnowych oraz leżakowaniu zacieru w drewnianych beczkach dębowych. Wytwórnia opiera się na procesie technologicznym z 1929 roku. Składniki: woda, ziarna gorczycy białej, ocet winny, miód naturalny 7%, sól, nasiona gorczycy białej i czarnej, przyprawy. Masa netto: 190g Wartość odżywcza w 100 g produktu: - Wartość energetyczna 448 kJ/105 kcal - Tłuszcze <0,5 g - W tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g - Węglowodany 20 g - W tym cukry 10 g - Białko 6,6 g - Sól 2,5 g
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Pyszna musztarda, doskonała zwłaszcza do mięs i marynat
Zobacz:
Wszystkie nowości