Historia Musztardy z Kcyni sięga końca lat 50. XX wieku. Była to jedna z najbardziej cenionych i poszukiwanych musztard w Polsce. Firmie Grewling z Kcyni udało się odtworzyć dawną linię produkcyjną. Swój doskonały smak i aromat musztarda zawdzięcza użyciu wyłącznie całych ziaren gorczycy, rozcieraniu ich za pomocą kamiennych młynów żarnowych oraz leżakowaniu zacieru w drewnianych beczkach dębowych. Wytwórnia opiera się na procesie technologicznym z 1929 roku. Składniki: woda, ziarna gorczycy białej, ocet winny, cukier, sól, nasiona gorczycy białej i czarnej przyprawy. Masa netto: 190g Wartość odżywcza w 100 g produktu: - Wartość energetyczna 488 kJ/115 kcal - Tłuszcze <0,5 g - W tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g - Węglowodany 20 g - W tym cukry 7,3 g - Białko 9,0 g - Sól 2,9 g
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Zobacz:
Wszystkie nowości