Nazwa kształtu Penne pochodzi od słowa „pennino” (pióro wieczne). Wykonany wyłącznie z organicznej semoliny z pszenicy durum „Senatore Cappelli” oraz górskiej wody. Pszenica ta jest uznawana za „najpiękniejszą pszenicę durum, jaką kiedykolwiek uprawiano”. Ze względu na wysoką zawartość białka była nazywana „mięsem dla ubogich”. Makaron Rustichella produkowany jest tradycyjnym rzemieślniczym sposobem tzn. -Wolno suszony w temperaturze 45-50 st.C. dzięki czemu zachowuje swoje wartości odżywcze i smakowe, nie rozgotowuje się, ma niższy indeks glikemiczny. -Wyciskany jest przez formy z brąz co zapewnia mu chropowatą powierzchnię i powoduje że sos nie spływa na dno talerza a pozostaje na jego powierzchni. Czas gotowania: 8-10 minut.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Zobacz:
Wszystkie nowości