Ekologiczne, łuskane orzechy laskowe to prawdziwe bogactwo składników odżywczych i nieskończone możliwości kulinarne. Doskonale sprawdzają się zarówno jako zdrowa i pożywna przekąska, idealna na każdą porę dnia, jak i w charakterze dodatku wzbogacającego smak potraw.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Orzechy laskowe są naturalnym źródłem dobroczynnych tłuszczów, takich jak kwas oleinowy wspierający prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia. Dodatkowo dostarczają cennego błonnika, białka oraz witamin z grupy B, czyniąc je świetnym elementem zbilansowanej diety.
Idealnie sprawdzają się zarówno przy tworzeniu deserów, lodów i zup, jak i kremów stosowanych w kulinariach. Ze względu na swój wyjątkowy aromat i jedwabistą konsystencję, cenione orzechy laskowe znajdują szerokie zastosowanie nie tylko w wypiekach i słodkich przysmakach, ale również jako smaczna przekąska w formie suszonej, naturalnej lub prażonej.
Pochodzenie: Włochy
Skład: orzechy laskowe - nocciola.
Zobacz:
Wszystkie nowości