Duże oliwki zielone z Apulii, znane jako cerignola, zawdzięczają swoją nazwę miastu Cerignola, położonemu w tym regionie. Oliwki wyróżniają się dużym rozmiarem, jędrnością oraz podłużnym kształtem. Ich łagodny, delikatnie słodkawy smak sprawia, że są szczególnie cenione wśród smakoszy, a odmiana ta uchodzi za symbol wyjątkowej jakości i aromatu.
Kraj pochodzenia: Włochy
Przechowywanie: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.
Masa netto: 550 g
Masa netto (po odsączeniu): 280 g
Składniki: zielone oliwki "Bella di Cerignola" bez drylowania, woda, sól; regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas mlekowy; przeciwutleniacz: kwas L-askorbinowy.
Wartości odżywcze na 100 g:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 581 kJ/ 141 kcal
Tłuszcz: 14 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 1,0 g
- w tym cukry: 1,0 g
Białko: 0,8 g
Sól: 1,8 g
Zobacz:
Wszystkie nowości