Najlepszy biały tuńczyk – Bonito del Norte – wyróżnia się wyrafinowanym smakiem. Dodatek oliwy z oliwek nadaje mu delikatną konsystencję oraz wyjątkową miękkość, sprawiając, że ryba wręcz rozpływa się w ustach. Dzięki wyjątkowej konserwacji w szklanym słoiku produkt zachowuje najwyższą jakość i świeżość.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Jednym z najbardziej cenionych owoców morza jest Bonito del Norte, czyli biały tuńczyk z północy.
Ten wyjątkowy gatunek ryby, biały tuńczyk (Thunnus alalunga), znany także pod nazwą tuńczyk długi, jest szczególnie ceniony za niepowtarzalny smak i teksturę. Charakterystyczną cechą tej ryby jest jej długa środkowa płetwa, sięgająca aż dwóch trzecich długości ciała, co nadało jej miano alalunga – ryby z długą płetwą.
Składniki: Biały tuńczyk (Thunnus alalunga), oliwa z oliwek i sól.
Alergeny: Ryby
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia 934.46 kJ / 223.42 kcal
Tłuszcze 12,62 g
- z których nasycony 2,66 g
Węglowodany 0 g
- z których cukier 0 g
Białko 27,46 g
Sól 1,19 g
Zobacz:
Wszystkie nowości