Zielony sos pochodzący z Genui (Liguria) we Włoszech, którego głównym składnikiem jest bazylia. Tradycyjnie wytwarzany w marmurowych moździerzach z dodatkiem oliwy z oliwek, bazylii, parmezanu lub innego drobno startego twardego sera, orzeszków piniowych i soli. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Doskonałe pesto, uwielbiam z makaronem, kwintesencja Włoch :)
Składniki:
Olej słonecznikowy (4%), bazylia (46%), syrop glukozowy, orzeszki pini(1,5%), ser grana padano (4, %), ser pecorino romano (1,5%), sól, oliwa z oliwek extra vergine (1,5%), regulator kwasowości: kwas mlekowy,czosnek granulowany
Zobacz:
Wszystkie nowości