W 1990 roku Kirin wypuścił w Japonii wyjątkowe piwo o nazwie „Ichiban Shibori”, co dosłownie tłumaczy się jako „pierwsze tłoczenie”. To charakterystyczne piwo jest fermentowane przy użyciu tylko pierwszej beczki. Jego bardzo łagodny, czysty i gładki smak wywołał sensacyjne boom, kiedy został wprowadzony na rynek w Japonii, stając się następnie trzecią najlepiej sprzedającą się marką wśród japońskich piw. W 1993 roku, odpowiadając na prośby entuzjastycznych klientów, firma Charles Wells Ltd rozpoczęła produkcję piwa Kirin Ichiban w Wielkiej Brytanii. Od tego czasu, podobnie jak piwo Kirin, Kirin Ichiban przyciągnął wielu klientów w Europie swoim niepowtarzalnym smakiem.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Bardzo dobre piwo
Nie ma wątpliwości, że piwo Kirin, o dobrze wyważonym smaku, zawsze będzie pasować do japońskich potraw, takich jak sushi, sashimi i tempura. Piwo Kirin to także idealne połączenie z wszelkiego rodzaju orientalnymi i europejskimi potrawami - prawdziwie kosmopolityczny smak.
Pojemność: 330ml
Zawartość alkoholu: 5%
Zobacz:
Wszystkie nowości