Ekologiczne płatki ryżowe powstają poprzez delikatne gniecenie ziaren ryżu, dzięki czemu zachowują lekkostrawność i naturalny smak. To idealny wybór na zdrowe i pożywne śniadanie. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do musli, jogurtu, roślinnych napojów zbożowych czy różnorodnych deserów. Stanowią również znakomitą podstawę do przygotowania mleczno-zbożowej zupy, szczególnie polecanej dla najmłodszych.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
To lekkostrawne rozwiązanie doskonale uzupełni Twoje śniadania i desery, a dzięki swojej uniwersalności znajdzie zastosowanie także w daniach dla dzieci.
Sposób przygotowania: płatki należy gotować w proporcji 1:2, czyli jedną porcję płatków na dwie porcje wody lub mleka. Gotuj na małym ogniu przez około 5 minut, pamiętając o regularnym mieszaniu.
Skład: 100% płatki ryżowe* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Informacja alergenna: produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, nasiona sezamu, soję, łubin.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna 1474 kJ/348 kcal
Tłuszcz 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 73 g
w tym cukry 1,0 g
Błonnik 3,6 g
Białko 6,2 g
Sól 0 g
Zobacz:
Wszystkie nowości