Miąższ z owocu marakui dojrzewającej w słońcu jest intensywnie pomarańczowy z jadalnymi nasionami. Ma niepowtarzalny aromat, jest lekko kwaskowaty i bardzo orzeźwiający. Przecier z marakui – idealny dodatek do koktajli, deserów oraz potraw inspirowanych kuchnią azjatycką. Pulpa QF zawiera dużą ilość miąższu z tego wyjątkowego owocu.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Marakuja to jeden z najbardziej rozpoznawalnych owoców tropikalnych, charakteryzujący się znakomitą konsystencją oraz świeżym, kwaskowatym i orzeźwiającym smakiem.
Z pulpy (przecieru) marakui można przygotować desery, koktajle, lody oraz sorbety.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Opakowanie: pulpa (przecier) z marakui w puszce 170 g.
Składniki: pulpa z marakui 55% z pestkami, woda, cukier, substancja zagęszczająca: guma guar, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna 415 kJ / 98 kcal,
Tłuszcz 0,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g,
Węglowodany 23 g,
w tym cukry 19 g,
Białko 0,4 g,
Sól 0,05 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości