Wyjątkowy, organiczny półtwardy ser Rebell z Austrii stworzony z najwyższej jakości orzechów. Bogaty aromat stanowi harmonijne połączenie nut orzechowych, piernikowych, wanilii oraz delikatnego kremu, który subtelnie rozpieszcza zmysł powonienia. Konsystencja sera jest jedwabiście kremowa i przyjemnie słodka. Smak pozostawia niezapomniany ślad, nawiązując w swoim zapachu do dojrzałego charakteru. Ser z pasteryzowanego ekologicznego mleka siennego pochodzącego z górskiej farmy TSG, z minimalną zawartością 50% tłuszczu w suchej masie. Doskonały wybór dla smakoszy ceniących aromatyczne i wyrafinowane kompozycje serowe.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Finezyjny zestaw aromatów – orzechy włoskie, piernik, wanilia i śmietanka – wspaniale akcentuje walory zapachowo-smakowe sera. Miękki i jednocześnie kremowy, pozostawia delikatnie słodką nutę na podniebieniu. Powtarzające się tony zapachowe dodają kompozycji wyważonej elegancji.
Specyfikacja:
– Półtwardy ser z minimalną zawartością 50% tłuszczu w suchej masie
– Krążek o wadze około 6 kg
Okres dojrzewania wynosi około 70 dni, a jadalna skórka stanowi dodatkowy atut.
Składniki: organiczne mleko krowie* (sienne TSG), sól, organiczne orzechy włoskie*, bakterie kwasu mlekowego, podpuszczka zwierzęca. [*] Z upraw ekologicznych.
Alergeny: mleko, gorczyca.
Informacje żywieniowe / 100 g:
Energia: 1613 kJ / 389 kcal
Tłuszcz całkowity: 33 g
- w tym tłuszcze nasycone: 22 g
Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
Białko: 23 g
Sól: 1,5 g
Zobacz:
Wszystkie nowości