Sauvignon o barwie jasnozłotej, o subtelnych aromatach kandyzowanych cytrusów, owoców sadu jak złote jabłka, gruszki, żółte śliwki oraz kwiatów. Na podniebieniu gładkie i mineralne o świetnej równowadze pomiędzy kwasowością a cukrem resztkowym.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Bardzo dobre wino, chętnie do niego wracam
Wino było fermentowane w kadziach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze, aby zachować świeżość i radosny styl sauvignon blanc z Loary.
Idealnie pasuje do raków, młodego koziego sera, blinów z wędzonym łososiem, śmietanką i koperkiem, skorupiaków, sałatki cezar bądź caprese oraz przystawek warzywnych a także ryb słodkowodnych.
Zobacz:
Wszystkie nowości