Ricotta di Latte di Bufala Borgoluce to wyjątkowy produkt, który zachwyca swoim niepowtarzalnym smakiem. Jest to włoski ser o kremowej konsystencji, przygotowany z mleka bawolego, pochodzącego z organicznej farmy Borgoluce we Włoszech. Charakteryzuje się delikatnym, łagodnym smakiem, który idealnie komponuje się z różnymi potrawami.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Delikatna i kremowa ricotta, wytwarzana z serwatki pochodzącej z mleka bawolego, pozyskiwanej w trakcie produkcji mozzarelli. Charakteryzuje się słodkim smakiem, subtelną słonością oraz wyraźnymi mlecznymi akcentami.
Świetnie sprawdzi się zarówno jako składnik deserów, jak i w wytrawnych potrawach.
Pochodzenie: Włochy, Wenecja
Rodzaj mleka: surowy bawół
Waga: około 280 g
Skład: serwatka z mleka Buffalo, sól.
Wartość odżywcza na 100 g: Wartość energetyczna 755 kJ/180 kcal; Tłuszcz 17 g, w tym nasycone 12,17 g; Węglowodany 1,64 g, w tym cukry 1,64 g; Białko 5,21 g; Sól 0,1 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości