Zacapa Centenario 23 YO Solera jest rumem klasy premium.Zacapa po raz pierwszy został zabutelkowany w 1976r dla uczczenia setnej rocznicy miasta od którego wziął swoja nazwę.Produkowany jest z gęstego soku z trzciny cukrowej.Do procesu fermentacji używa się drożdży otrzymanych z ananasów..Leżakuje na szczycie gór na wysokości 2300m n.p.m..od 6 do 25 lat.Zacapa 23 YO dojrzewa kolejno w beczkach z białego amerykańskiego dębu po whisky,baryłkach po hiszpańskim Sherry Oloroso a następnie w beczkach po winie z winnic Pedra Ximeneza .Po spędzeniu 23 lat przewożony jest do stolicy Gwatemali gdzie zostaje zmieszany metodą solera i zabutelkowany.Każda butelka owijana jest ręcznie w matę z liści palmowych.Jest to ciemnobursztynowy trunek o słodkim aromacie wanilii,karmelu,egzotycznych suszonych owoców z domieszką opalonego drewna. But.0,7l Alk. 23%
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Zobacz:
Wszystkie nowości