Ser kozi Le Roumé BIO, pochodzący z regionu Anjou we Francji. To świeży, delikatny ser charakteryzujący się kremową konsystencją i subtelnym smakiem. Ser wytwarzany jest z pasteryzowanego mleka koziego, z dodatkiem soli, kultur bakterii mlekowych oraz podpuszczki. Jego skórka powstaje z naturalnej pleśni z dodatkiem węgla drzewnego i soli, co nadaje mu wyjątkowy wygląd i charakter. Jego unikalna forma przypomina „crottin”, a wnętrze dosłownie rozpływa się w ustach, oferując wyjątkowo łagodny smak.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Kraj pochodzenia: Francja
Składniki: mleko kozie surowe pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka. Alergeny: mleko.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 875 kJ / 211 kcal,
Tłuszcz 16,9 g,
- w tym kwasy nasycone 11,7 g,
Węglowodany 1,83 g,
- w tym cukry 1,83 g,
Białko 13,1 g,
Sól 0,3 g.
Masa netto: 150 g
Warunki przechowywania: przechowywać w lodówce, w temperaturze +4 °C do +8 °C.
Zobacz:
Wszystkie nowości