Kaltbach z Alp Szwajcarskich to jeden z ośmiu serów dojrzewających w alpejskich regionach Szwajcarii, charakteryzujący się wyrazistym i wielowymiarowym smakiem. Dzięki unikalnemu mikroklimatowi panującemu w jaskini, gdzie temperatura oscyluje w granicach 10–12 stopni Celsjusza, a wilgotność sięga aż 95%, sery nabierają doskonałego wykończenia smakowego, które czyni je wyjątkowymi.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Delikatny ser z mleka krowiego charakteryzuje się aksamitnie gładką konsystencją, którą zawdzięcza zastosowaniu szwajcarskiej śmietany w wyjątkowej recepturze.
Można łączyć go z owocami, jest idealny na deskę serów oraz z białym winem.
Skład: mleko szwajcarskie, sól, ferment mlekowy, podpuszczka.
Wartości odżywcze na 100 g: Energia 1628kJ/393kcal, łuszcz 34 g, w tym kwasy 20 g, cukier < 0,1 g, białko 21 g, sól 1,8 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości