logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Zarejestruj się i zyskaj produkty warte nawet 150 zł za 1 grosz! Zaloguj się lub załóż konto. Uwaga oferta powiązana z historią zamówień danego klienta
Producent:
Dodaj do ulubionych
Dodaj do wishlisty

Baldauf niemiecki ser krowi półtwardy "Orzech Włoski" | od 100 g

Zobacz opinie
Podziel się opinią

Półtwardy ser produkowany z mleka krowiego z dodatkiem chrupiących kawałków orzechów włoskich. Zniewala bogactwem smaków: od łagodnie orzechowych, przez słodko-korzenne, aż po owocowe. Doskonale sprawdza się na wykwintnej desce serów i w połączeniu z wytrawnym czerwonym winem. Idealny wybór na zimowe wieczory, gdy liczy się połączenie najwyższej jakości mleka ekologicznego ze starannie dobranymi składnikami.

Cena:
14,60 PLN / 100g
145,95 PLN / kg
Dodaj do ulubionych
Dodaj do wishlisty
Zapytaj o produkt

Sery Baldauf niemiecki ser krowi półtwardy "Orzech Włoski" | od 100 g

Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu

Ten półtwardy ser z mleka siennego to prawdziwy sezonowy przysmak. Wytwarza się go z dodatkiem obfitej ilości świeżo zebranych kawałków orzechów włoskich, które trafiają do masy serowej przed jej starannym dojrzewaniem. Dzięki temu ser zyskuje wyjątkową głębię smaku, przechodząc od subtelnie orzechowego i delikatnie słodkiego, przez pikantne nuty, aż po wyczuwalne akcenty owocowe. To propozycja dla wyrafinowanych smakoszy i znawców ekskluzywnych produktów mleczarskich.


Charakterystyka: 
- Zawartość tłuszczu w suchej masie: co najmniej 50%.
- Ser półtwardy wytwarzany z mleka siennego.
- Czas dojrzewania: od 6 do 8 tygodni.  

O firmie Gebr. Baldauf: Spółka Gebrüder Baldauf od ponad 150 lat cieszy się uznaniem wśród miłośników serowych specjałów. Jej siedziba znajduje się w regionie Allgäu, malowniczo położonym na południowym krańcu Niemiec. Firma zaczynała swoją działalność w 1862 roku od sprzedaży emmentalera, aby rozwinąć się w nowoczesną markę, harmonijnie łączącą tradycyjne receptury z zaawansowanymi technologiami, podając swoim klientom jedynie najlepsze produkty bazujące na mleku siennego pochodzenia. Baldauf oferuje sery, które zachwycają smakiem, tradycją i niezrównaną jakością.  


Kraj pochodzenia: Niemcy

Składniki: mleko (mleko sienne TSG), sól, orzechy włoskie (2%), kultury mlekowe sera, podpuszczka zwierzęca.


Wartości odżywcze na 100 g:
Energia kJ/kcal 1737 kJ/419 kcal
Tłuszcz 35 g
- w tym kwasy nasycone 25 g
Węglowodany <0,1 g
- w tym cukry <0,1 g
Białko 26 g
Sól 1,4 g

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane