Ekologiczny ser twardy Kundel wyprodukowany w serowni na terenie gospodarstwa z mleka siennego (bezkiszonkowego). Krowy w okresie letnim żywione są trawą, a zimą sianem. Ser dojrzewa około 1 roku. W piwnicach serowni utrzymywana jest stała temperatura oraz wilgotność co gwarantuje wyjątkowy smak i najwyższą jakość otrzymanego produktu.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Skład:
Mleko pełne pasteryzowane BIO, kultury bakterii fermentacji mlekowej, koagulant mikrobiologiczny, sól.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 1767 kJ / 426 kcal
Tłuszcz: 36 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 26 g
Węglowodany: < 0,5 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 26 g
Sól: 1,8 g
Zobacz:
Wszystkie nowości