Ekologiczna soczewica zielona charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Doskonale nadaje się jako dodatek do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu. Idealnie sprawdza się w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
SKŁADNIKI
soczewica
zielona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
uprzednio
wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje
wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1241 kJ / 296
kcal
Tłuszcz
- 1,1 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 30 g
w
tym cukry - 2,0 g
Białko
- 26 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, inne orzechy,
sezam, soję.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości