Trufle określane są mianem produktu luksusowego. Unikatowy aromat i smak trufli są cenione przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie. Można używać jako przyprawa oraz składnik takich dań: jak foie gras, dodaje się je do pieczeni, sałatek, zup, a nawet jajecznicy i omletów. Można je także podać jako samodzielną potrawę – zawinięte w plastry boczku i pieczone. Często używa się ich do aromatyzowania oliwy.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Jeżeli wiesz co z nimi zrobić i lubisz trufle to zdecydowanie polecam
WARTOŚCI ODŻYWCZE NA 100 g:
Energia 1286 Kj 312 Kcal
Tłuszcz 11,30 g (w tym 0 g nasycony)
Węglowodany 1,03 g (w tym cukier 1,03 g)
Białko 27,16 g
Błonnik 48, 56 g
sól 0 g
Zobacz:
Wszystkie nowości