logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Zarejestruj się i zyskaj produkty warte nawet 150 zł za 1 grosz! Zaloguj się lub załóż konto. Uwaga oferta powiązana z historią zamówień danego klienta
Producent:
Dodaj do ulubionych

Dammann Loose Leaf Christmas Rooibos świąteczna rooibos herbata + puszka 100 g

Zobacz opinie
Podziel się opinią

Rozgrzewający, świąteczny rooibos od Dammann Frères: pomarańcza, piernik, wiśnia oraz przyprawy (imbir, goździk, różowy pieprz) tworzą miękką, korzenną kompozycję bez kofeiny. Metalowa puszka 100 g – idealna na zimowe wieczory i jako elegancki prezent. Aromatyczny, gładki napar o bursztynowej barwie – wyszukane, dostępne dla każdego. Dodaj do koszyka i otul kubek świątecznym nastrojem.

Herbata Dammann Loose Leaf Christmas Rooibos świąteczna rooibos herbata + puszka 100 g

Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu

Rzemieślniczy rooibos z nutami piernika, gorzkiej pomarańczy i czarnej wiśni – wyszukany smak, dostępny dla każdego w codziennym rytuale.

Specyfikacja

Składniki: rooibos (Aspalathus linearis), przyprawy (różowy pieprz, kawałki imbiru, goździki), skórka pomarańczy, aromaty (piernik, gorzka pomarańcza, wiśnia). produkt wegański


Alergeny: brak obowiązkowych alergenów (załącznik II UE).


Wartości odżywcze (na 100 g)
Energia: 0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz: 0,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 0,0 g
- w tym cukry: 0,0 g
Białko: 0,0 g
Sól: 0,00 g

Historia i filozofia: Kultura Smaku wybiera

Dammann Frères to francuska ikona herbat, łącząca tradycję z mistrzostwem kompozycji. Rooibos de Noël powstaje z dbałością o detal – od selekcji surowców, przez kunszt aromatyzacji, po eleganckie puszki.

Sekrety smaku

Naturalnie bezkofeinowy rooibos jest miękki i miodowy w odbiorze; przyprawy podkreślają rozgrzewający charakter, a skórka pomarańczy wnosi świeżość.

  • Parowanie: kruche ciasteczka, piernik, skórki kandyzowane
  • Serwowanie: 2–3 g na 250 ml, 4–5 min w 90°C
  • Na zimno: zaparz na gorąco, wystudź, podaj z plasterkiem pomarańczy
  • Dodatek: odrobina miodu lub skórka cytrusów

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane