Szynka parmeńska produkowana z najwyższej jakości 100% mięsa wieprzowego pochodzącego z włoskich hodowli. Proces dojrzewania trwa co najmniej 30 miesięcy i odbywa się pod ścisłym nadzorem konsorcjum Parma w okolicach Langhirano (PR). Propozycja premium od włoskiej Zuariny.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Do produkcji wieprzowej szynki i soli dołączają jeszcze dwa niezastąpione składniki: klimat i wiatr – suchy, łagodny, niosący aromaty wzgórz regionu Parma. To właśnie unikalna charakterystyka tego terenu zapewnia doskonałe warunki do naturalnego dojrzewania, które nadaje szynce Parma jej niepodważalną słodycz i wyjątkowy smak.
Jednym z najważniejszych atutów szynki Parma jest jej absolutna naturalność. To produkt pozbawiony konserwantów i sztucznych dodatków, który łączy charakterystyczną delikatność smaku z wysokimi walorami odżywczymi. Niskotłuszczowy, bogaty w minerały oraz łatwo przyswajalne witaminy i białka, stanowi idealną propozycję żywieniową dla każdego.
Kraj pochodzenia: Włochy
Skład: 100% mięso wieprzowe (pochodzące z Włoch), sól.
Wartość odżywcza w 100 g: Energia 1056 kJ / 253 kcal, Tłuszcz 16 g, w tym kwasy tłuszczów nasyconych 5,3 g, Węglowodany <0,5 g, w tym cukier 0 g, Białko 27 g, Sól 4,6 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości