Szynka parmeńska produkowana z najwyższej jakości 100% mięsa wieprzowego pochodzącego z włoskich hodowli. Proces dojrzewania trwa co najmniej 30 miesięcy i odbywa się pod ścisłym nadzorem konsorcjum Parma w okolicach Langhirano (PR). Propozycja premium od włoskiej Zuariny.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Do produkcji wieprzowej szynki i soli dołączają jeszcze dwa niezastąpione składniki: klimat i wiatr – suchy, łagodny, niosący aromaty wzgórz regionu Parma. To właśnie unikalna charakterystyka tego terenu zapewnia doskonałe warunki do naturalnego dojrzewania, które nadaje szynce Parma jej niepodważalną słodycz i wyjątkowy smak.
Jednym z najważniejszych atutów szynki Parma jest jej absolutna naturalność. To produkt pozbawiony konserwantów i sztucznych dodatków, który łączy charakterystyczną delikatność smaku z wysokimi walorami odżywczymi. Niskotłuszczowy, bogaty w minerały oraz łatwo przyswajalne witaminy i białka, stanowi idealną propozycję żywieniową dla każdego.
Kraj pochodzenia: Włochy
Skład: 100% mięso wieprzowe (pochodzące z Włoch), sól.
Wartość odżywcza w 100 g: Energia 1056 kJ / 253 kcal, Tłuszcz 16 g, w tym kwasy tłuszczów nasyconych 5,3 g, Węglowodany <0,5 g, w tym cukier 0 g, Białko 27 g, Sól 4,6 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości