Pyszna tequila od marki z charakterystycznym logiem, przedstawiającym wizerunek dumnego koguta. Rooster Rojo Anejo to trunek leżakowany minimum rok w selektywnie wybranych beczkach z amerykańskiego dębu po bourbonie.
Wytwarzany na bazie 100% agawy Blue Weber, pochodzącej z Los altos de Jalisco i filtrowany przez meksykańskie srebro, które sprawia, że trunek jest finalnie bardziej miękki i gładszy na podniebieniu. Rooster Rojo jest pierwszą marką, która zastosowała tę metodę filtracji w swojej tequili.
Efektem jest napój o barwie ciemnego bursztynu. Złożony smak oraz gładkie podniebienie przenoszą degustatorów do pełnego barw i różnorodnego Meksyku. Nuty dębu, czekolady, tytoniu i kawy łączą się z bogatymi niuansami karmelu, wanilii oraz agawy.
Rooster Rojo Anejo najlepiej serwować w kieliszku do wina lub do brandy na krótkiej nóżce. Świetnie sprawdzi się także w rozmaitych koktajlach, np. Agavoni, Twisted Old Fashioned czy Woo
Woo Rojo (przepisy dostępne na stronie producenta).
Za marką Rooster Rojo stoi doskonały mistrz destylacji Arturo Fuentes Cortes. Rzemieślnik wiele lat marzył o stworzeniu idealnej tequili, której smak oraz aromat oddawałby esencję jego ukochanej ojczyzny - Meksyku. Udało się to w destylarni ,,Fabrica de Tequilas Finos", umiejscowionej w stanie Jalisco, u podnóża wzgórza Tequila. Zakład rozpoczął swoją działalność w 2000 roku, choć zabudowania pochodzą z czasów kolonialnych, a dokładnie z 1923 roku.
Zobacz:
Wszystkie nowości