Kefi (gr. κεφί) to greckie pojęcie opisujące stan radości, uniesienia, beztroski i żywiołowej energii, które towarzyszą niezwykłym doświadczeniom. Kefi to znakomita polska odpowiedź na światowy trend roślinnych alternatyw - powstaje na bazie ekologicznego mleczka kokosowego, a proces jego fermentacji i dojrzewania przebiega w pełni naturalnie i precyzyjnie. Ten roślinny napój, pozbawiony dodatku cukru, został wzbogacony starannie dobranymi kulturami bakterii. Dzięki nim wspiera rozwój pożytecznej mikroflory jelitowej i stanowi doskonałe źródło naturalnych probiotyków.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Produkt ten oferuje naturalne wsparcie dla Twojego mikrobiomu, jednocześnie spełniając potrzeby najbardziej wymagających konsumentów:
- Pozbawiony mleka
- Bez dodatku tłuszczu
- Wolny od oleju kokosowego
- Bez aromatów i glutenu
Cały proces fermentacji, oparty na bakteriach kwasu mlekowego, drożdżach i probiotykach. Napój ten jest nie tylko zdrowy, ale także niezwykle uniwersalny w kuchni. Orzeźwiający, lekko gazowany, pełen dobroczynnych bakterii – smakuje wyśmienicie samodzielnie, jak również jako dodatek do smoothie czy koktajli.
Wegański kefir idealnie sprawdzi się w różnorodnych letnich potrawach. Możesz go wykorzystać w klasycznym chłodniku z botwiny lub dodać do sałatki z młodych ziemniaków z koperkiem. To świetny wybór na gorące dni, który łączy zdrowie z oryginalnym smakiem!
Skład: napój kokosowy bio (ekstrakt z kokosa* 70%, woda, stabilizatory: guma ksantanowa*, guma guar*), woda, ekstrakt z jarzębiny, kultury bakterii, drożdże. *certyfikowany składnik ekologiczny
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Wartość energetyczna 764 kJ / 185 kcal,
Tłuszcze 19 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g,
Węglowodany 1,9 g
w tym cukry 1,9 g,
Białko 1,6 g,
Sól 0,05 g
Zobacz:
Wszystkie nowości