Biała czekolada z prażonymi i solonymi pistacjami z włoskiej manufaktury Venchi. Zawiera całe migdały, orzechy laskowe i pistacje - 98,5 % orzechy laskowe, 98,5 % solone migdały i 98,5 % solone pistacje. Orzechy laskowe użyte w tej czekoladzie pochodzą z włoskiego regionu Piemont i mają certyfikat IGP, co sprawia, że są uznawane za jedne z najlepszych na świecie. Podobnie jak inne wyroby Venchi, ta czekolada jest bezglutenowa.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Świetne połączenie
Wybitna czekolada, lepszej nigdy nie jadłem!
Biała czekolada z solonymi orzechami od Venchi to harmonijne połączenie smaków i tekstur. Kremowa, subtelnie rozpływająca się słodycz białej czekolady idealnie współgra z chrupiącymi orzechami laskowymi z Piemontu, pistacjami oraz delikatnie solonymi migdałami, tworząc wyjątkowe doznania smakowe.
Propozycja podania: wyśmienicie sprawdzi się jako niewielka przekąska w towarzystwie młodego wina lub musującego Prosecco.
Venchi to włoska marka, która specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości czekolady dla smakoszy. Firma została założona przez Silviano Venchi w Turynie i od ponad 140 lat tworzy wyśmienite słodycze, wierna tradycji i pasji. Produkty Venchi dostępne są obecnie w około 120 sklepach w 70 krajach.
Kraj pochodzenia: Włochy
Składniki: cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, solone orzechy laskowe (98,5 % orzechy laskowe, sól), solone migdały (98,5 % migdały, sól), solone pistacje (98,5 % pistacje, sól), serwatka w proszku, lecytyna sojowa - emulgator, strąki wanilii w proszku - aromat naturalny.
Może zawierać śladowe ilości innych orzechów.
Wartość odżywcza na 100 g:
Zawartość energetyczna / spalania 2500 kJ / 597 kcal
Tłuszcz 40,8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 17,2 g
Węglowodany 47,4 g
w tym cukier 45 g
Substancje balastowe 2,7 g
Białko 8,6 g
Sól 0,68 g
Zobacz:
Wszystkie nowości