Whisky Togouchi to wypusty przedsiębiorstwa Chugoku Jozo. Blend Togouchi Japanese Kiwami, butelkowana z mocą 40% alkoholu, wytwarzana jest ze szkockiego słodu i kanadyjskiego zboża. Kupażowanie oraz maturacji odbywa się natomiast w Kraju Kwitnącej Wiśni. Togouchi Japanese Kiwami, blend klasy premium, oferuje pełną gamę przyjemnych dla zmysłow smakosza smaków i aromatów, wśród których dominują takie nuty jak dąb, pieprz, wanilia i zboże.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Firma Chugoku Jozo działa na rynku od 1918 roku, jednak whisky do swojej oferty wprowadziła dopiero w latach 90-tych. Przedsiębiorstwo zdecydowało się na wykorzystywanie single maltów ze Szkocji oraz whisky zbożowej z Kanady dla tworzenia swoich flagowych produktów. To w tamtejszych destylarniach lub słodowniach przygotowywany jest zacier z jęczmienia oraz innych rodzajów zbóż. Ziarna są kolejno namaczane, suszone, mielone i zacierane w kadziach zaciernych. Finalna mikstura stanowi bazę whisky. Togouchi wykorzystuje destylaty z różnych regionów Szkocji – Highlands, Lowlands, Speyside a nawet z niektórych wysp. Część japońskiego charakteru marki Togouchi jest przenoszona przez wodę źródlaną, używaną do redukcji objętości alkoholu, która jest czerpana z górskich źrodeł parku przyrody Sandankyo.
Zobacz:
Wszystkie nowości