Niepasteryzowany, żywy napój z czerwonych buraków, wspierający florę bakteryjną jelit.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Nasze ekologiczne zakwasy z buraków to niepasteryzowane, żywe napoje probiotyczne, dające zdrowie, energię i siłę. Nastawiane według rodzinnej receptury.
Są bogate w witaminy z grupy A, C, B, E, żelazo, potas, wapń, kobalt i biotynę, a poza tym wspierają florę bakteryjną jelit. I, co niebagatelne, są smaczne.
Dlaczego warto pić zakwas z buraka?
Poprawia odporność.
Wspomaga proces tworzenia czerwonych krwinek.
Odkwasza organizm, spowalnia procesy gnilne oraz pomaga w wydalaniu kwasu moczowego z organizmu (wspiera pracę nerek).
Wspomaga pracę wątroby.
Jak stosować zakwas w codziennej diecie?
Zaleca się systematyczne picie zakwasu na czczo, z rana. Możemy zacząć od niewielkiej ilości (50 ml), żeby oswoić organizm z żywymi szczepami „dobrych bakterii”, następnie zwiększamy dawkę i pijemy nawet szklankę dziennie. Możemy dodać zakwas do zupy, co genialnie podkreśli jej smak i kolor. Jednak w podgrzanej postaci traci działanie lecznicze i zmniejsza się jego wpływ na oczyszczanie krwi.
Składniki ekologiczne: buraki, woda, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, sól, rozmaryn
Wartość odżywcza w 100 ml: wartość energetyczna 50 kJ/12 kcal, tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone) <0,1 g (<0,1 g), węglowodany (w tym cukry) 1,8 g (0,3 g), białko <0,4 g, sól 0,75 g
Certyfikaty:
Certyfikacja V-Label (znak jakości dla produktów wegańskich i wegetariańskich);
Certyfikacja Instytutu Promocji Zdrowia Dr Ewy Dąbrowskiej;
Certyfikacja Produkcji Żywności Ekologicznej PL-EKO-06
Sposób przechowywania: zalecane jest przechowywanie w temperaturze 2-10°C
Ilość: 0,7 l
Minimalna trwałość produktu to ok. 12 miesięcy
Zobacz:
Wszystkie nowości