Zakwasownia to rodzinna manufaktura z Trójmiasta. Powstała, jak piszą założyciele, z potrzeby poszukiwania naturalnych metod wspierania organizmu po przebytej chorobie.
Tworzą ją trzy pokolenia pasjonatów i wyznawców zdrowego i ekologicznego odżywiania. Poznaj te “genialne kiszonki”, przepyszne dania i zadbaj o zdrową stronę swojego dnia.
Zakwasownię tworzą ludzie zakręceni na punkcie zdrowego trybu życia. Tworzą dania bez konserwantów, wspomagające naturalną odporność organizmu.
Zajmują się tworzeniem żywych, ekologicznych i naturalnych zakwasów. Promując organiczną kuchnię, wykorzystują naturalne składniki, które w idealnej obiadowej kompozycji zamykają w słoiki, by trafić na stoły wszystkich ceniących sobie ekologiczny tryb życia.
Jeśli cenisz sobie zdrowy tryb życia, a brakuje Ci czasu na sporządzenie pełnowartościowych posiłków, wybierz zamknięte w słoikach, gotowe dania bez konserwantów od Zakwasowni. Wszystkie wyróżniają się bogatym, ekologicznym składem i pozostającym na długo w pamięci smakiem. Jednak najważniejszą ich cechą jest znaczący wpływ na odporność i regenerację po przebytej chorobie.
Zawsze, kiedy masz ochotę na zdrowy posiłek, sięgnij po wygodne rozwiązanie. Zasada jest prosta: wybierasz małe lub duże opakowanie, otwierasz (tu zaskakuje Cię nieziemski aromat), wrzucasz do garnka i za kilka minut cieszysz się swoim daniem.
Kultura Smaku dba o bogaty asortyment od Zakwasownii, nie tylko dlatego, że wspieramy małe rodzinne, polskie firmy, ale głównie dlatego, że chcemy Ci zaoferować serce i dobro natury, ekologiczne i sprawdzone przetwory oraz produktu wpływające na poprawę jakości Twojego życia.
Zadbaj o swoje zdrowie już dziś. Sprawdź ofertę i wybierz swoje ulubione produkty od Zakwasowni.