Doskonały napój probiotyczny na bazie kapusty i jabłek ukiszonych w niskosolonej solance. Idealny izotonik i źródło bakterii probiotycznych.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Jak stosować zakwas w codziennej diecie?
Zaleca się systematyczne picie zakwasu na czczo, z rana. Możemy zacząć od niewielkiej ilości (50 ml), żeby oswoić organizm z żywymi szczepami „dobrych bakterii”, następnie zwiększamy dawkę i pijemy nawet szklankę dziennie. Możemy dodać zakwas do zupy, co genialnie podkreśli jej smak i kolor. Jednak w podgrzanej postaci traci działanie lecznicze i zmniejsza się jego wpływ na oczyszczanie krwi.
Składniki ekologiczne: kapusta, jabłka, woda, ziele angielskie, liść laurowy
Wartość odżywcza w 100 ml: wartość energetyczna 50 kJ/12 kcal, tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone) <0,1 g (<0,1 g), węglowodany (w tym cukry) 1,8 g (0,3 g), białko <0,4 g, sól 0,75 g
Certyfikaty:
Certyfikacja V-Label (znak jakości dla produktów wegańskich i wegetariańskich);
Certyfikacja Instytutu Promocji Zdrowia Dr Ewy Dąbrowskiej;
Certyfikacja Produkcji Żywności Ekologicznej PL-EKO-06
Sposób przechowywania: zalecane jest przechowywanie w temperaturze 2-10°C
Ilość: 0,7 l
Minimalna trwałość produktu to ok. 12 miesięcy.
Zobacz:
Wszystkie nowości