Małe, bardzo słone fileciki z sardeli europejskiej - ryby żyjącej w Morzu Śródziemnym, Czarnym i Oceanie Atlantyckim.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Zaskakujące, takiego smaku nie spotyka się często, polecam
Małe, bardzo słone fileciki z sardeli europejskiej - ryby żyjącej w Morzu Śródziemnym, Czarnym i Oceanie Atlantyckim. Aby uzyskać anchois, surowe ryby zasypuje się solą i poddaje dojrzewaniu przez kilka miesięcy. Przez intensywność smaku i słoność, anchois są używane wyłącznie jako dodatek lub przyprawa do potraw; wchodzą też w skład popularnego angielskiego sosu Worcestershire. Anchois wykorzystuje się do wzmacniania smaku farszów mięsnych i rybnych oraz esencjonalnych sosów do mięs. Przyprawia się też nim pizzę i francuską pastę do chleba - tapenadę.
Zobacz:
Wszystkie nowości