logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Zarejestruj się i zyskaj produkty warte nawet 150 zł za 1 grosz! Zaloguj się lub załóż konto. Uwaga oferta powiązana z historią zamówień danego klienta
Dodaj do ulubionych

Isigny Ste Mère Beurre AOP DX Roul francuskie rolowane masło bez soli 250 g

Zobacz opinie
Podziel się opinią

Masło Beurre AOP DX Roul produkowane jest wyłącznie ze śmietanki pozyskiwanej od krów hodowanych na terenach Isigny, co zapewnia jego wyjątkowy smak i jakość. Posiada certyfikat Appellation d'Origine Contrôlée (AOC), gwarantujący oryginalne pochodzenie i tradycyjne metody produkcji. Proces jego wytwarzania opiera się na ubijaniu śmietany aż do oddzielenia się tłuszczu maślanego, co podkreśla doskonałą strukturę i naturalność produktu. Ze względu na wysoką zawartość tłuszczu (82%), masło jest kaloryczne i bogate w nasycone kwasy tłuszczowe, które nadają mu wyjątkowo kremowy smak. Śmietana pasteryzowana: 99,97% i kwasy mlekowe (Lactococcus lactis, Leuconostoc): 0,03%. Prosto z Francji!

Masło Isigny Ste Mère Beurre AOP DX Roul francuskie rolowane masło bez soli 250 g

Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu

Masło PDO (Protected Designation of Origin) Isigny jest wytwarzane z mleka o wyjątkowych właściwościach: bogatego w tłuszcz, białko oraz witaminy.

Wyjątkowość produktu wynika z rygorystycznych standardów, które obejmują:
- Krowy spędzające minimum 7 miesięcy na naturalnych pastwiskach oraz otrzymujące co najmniej 20% trawy w diecie zimowej.
- Ponad 3500 m² przestrzeni na jedną krowę (w tym przynajmniej 2000 m² pastwisk).
- Przynajmniej 30% krów w stadach należy do zasobnej w mleko rasy normandzkiej.
- Mleko wykorzystywane do produkcji masła jest zbierane nie później niż 48 godzin po dojeniu.

Dodatkowo:
- Mleko pochodzi wyłącznie z lokalnych farm z obszaru obejmującego 175 gmin w promieniu 35 km od Isigny-sur-Mer.
- Masło jest wytwarzane zgodnie z tradycyjnym procesem produkcyjnym, który obejmuje dojrzewanie śmietanki przez 16–18 godzin.
- Cały proces zachowuje autentyczne metody z regionu, bez użycia stabilizatorów czy sztucznych barwników.
- Naturalna barwa masła, od kości słoniowej do żółtej, oraz charakterystyczny aromat o nutach orzecha laskowego i kremowej teksturze są w pełni naturalne.


Charakterystyka:
- Kolor: od kości słoniowej do żółtego
- Tekstura: kremowa, łatwa do smarowania
- Smak: czysty, charakterystyczny

Składniki: śmietana mleczna pasteryzowana (99,97%, Francja), fermenty mlekowe (Lactococcus lactis, Leuconostoc) (0,03%, USA/Europa).

Alergen: mleko i produkty mleczne.

Wartości odżywcze (na 100 g): 
- Energia: 3054 kJ / 743 kcal
- Tłuszcz: 82 g

- w tym nasycone 59 g
- Węglowodany: 0,5 g

- w tym cukry 0,5 g
- Białko: 0,7 g
- Sól: 0,1 g

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane