Produkowany przez fabrykę salami Pedrazzoli, która produkuje wysokiej jakości mięso i wędliny wyłącznie pochodzenia włoskiego i jako jedna z nielicznych stworzyła linię produkcyjną wywodzącą się z rolnictwa ekologicznego. Bresaola jest produkowana z masy mięśniowej uda krowy, a Bresaola Punta d'anca to drobno peklowane mięso pozyskiwane z najważniejszego kawałka bresaoli z Valtellina. Ma intensywnie czerwony kolor, o drobno aromatycznym zapachu. Podaje się go w cienkich plasterkach, doprawiony oliwą extra vergine, cytryną i pieprzem. Idealne połączenie z lekkim czerwonym winem.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Pedrazzolli Bresaola Punta D'anca to wykwintna włoska specjalność. Wyprodukowana z najwyższej jakości mięsa wołowego, jest delikatnie solona i starannie wędzona, co nadaje jej charakterystyczny smak i aromat.
Bresaola Punta D'anca wyróżnia się wyjątkową równowagą między intensywnością smaku a delikatnością tekstury. Doskonale sprawdza się jako składnik przekąsek, sałatek czy kanapek, dodając im wyjątkowego włoskiego smaku i elegancji.
Zobacz:
Wszystkie nowości