Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren twardej pszenicy durum. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
SKŁADNIKI
kasza
bulgur z pszenicy durum* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Bulgur
zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje
wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Następnie zdjąć z ognia, przykryć i
pozostawić do spęcznienia.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1644 kJ / 388 kcal
Tłuszcz
- 1,0 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany
- 78 g
w
tym cukry – 0,4 g
Białko
- 13 g
Sól
- 0 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam,
soję.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości