Mozzarella di bufala Campana DOP jest prawnie chronionym specjałem z regionu Kampanii-produkowanym najczęściej w prowincjach Caserta oraz Salerno. Jest on często nazywany Królową Morza Śródziemnego lub Białym Złotem ze względu na swoją wysoką jakość. Popularna „Bufala” jest produkowanego wyłącznie z pełnego mleka Bawolic
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Chciałoby się jeść i jeść, bardzo delikatna i kremowa!
Produkt jest bardzo delikatny- musi być bezwzględnie przechowywany w zalecanych temperaturach. Ma bardzo krótka datę przydatności do spożycia ( kilka, kilkanaście dni), której nie wolno wydłużać żadnymi środkami chemicznymi.
Dla uzyskania optymalnych walorów smakowych zaleca się wyjęcie produktu z lodówki na ok. 1 godzinę przed spożyciem.
Zobacz:
Wszystkie nowości