Pappardelle to makaron szerszy od tagliatelle, lecz węższy niż lasagne. Ma formę długiej i płaskiej wstążki. Cienki, szeroki makaron jajeczny doskonale komponuje się z sosami, łatwo owija się na widelcu i zachwyca pełnym smakiem. Włoski makaron jajeczny Cipriani z pszenicy durum to unikalne połączenie subtelności i elastyczności, będące miękkim dziełem sztuki kulinarnej o wyjątkowej wydajności. Pappardelle od Cipriani uosabia włoską doskonałość kulinarną. Wyprodukowane wyłącznie w zakładach Cipriani w Wenecji,
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Te szerokie wstążki mierzą 1,5 cm szerokości w stanie suchym i rozszerzają się podczas gotowania, oferując tradycyjny przysmak w nowej odsłonie.
Przy czasie gotowania wynoszącym zaledwie 4 minuty, te pappardelle na bazie jajek o grubości 0,6 mm pokazują zaangażowanie marki w jakość i biegłość w rzemiośle makaronowym.
Kraj pochodzenia: Włochy
Pojemność | Waga: 250 g
Skład: kasza z PSZENICY durum, JAJA (35%).
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna 1566 kJ/ 374 kcal
Tłuszcz 4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
Węglowodany 68,7 g
w tym cukry 2,9 g
Białko 14,2 g
Sól 0,1 g
Zobacz:
Wszystkie nowości