Krem z mleczną czekoladą do smarowania, stworzony wyłącznie z orzechów laskowych Piemontu 60% objętych chronioną nazwą pochodzenia (IGP). Wyróżnia się prostym składem, pozbawionym dodatku mleka, tłuszczu czy oleju, co zapewnia intensywny, naturalny smak. Wyprodukowano we Włoszech.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Produkt otrzymywany z orzechów laskowych (gatunek Corylus Avellana), odmiany Tonda Gentile Trilobata, których produkcja koncentruje się w prowincjach Cuneo, Asti i Alessandria, na obszarze występowania położonym pomiędzy wzgórzami Langhe, Roero i Monferrato.
Oznaczenie IGP zapewnia użytkownikom i konsumentom gwarancję jakości i autentyczności produktu.
Płynna, gładka, gęsta, typowa jasnobrązowa barwa dla mlecznej czekolady oraz prażone orzechy laskowe - Nocciola Piemonte IGP z dodatkiem kakao.
Cechy:
- Produkt w 100% naturalny i rolniczy
- Wysoka zawartość orzechów laskowych PGI Piedmont – 55%
- Bezglutenowy
Kraj pochodzenia: Włochy
Opakowanie: słoik, 212 g
Skład: 60% orzechów laskowych z Piemontu, brązowy cukier, odtłuszczone mleko w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, lecytyna słonecznikowa.
Produkt bezglutenowy. Może zawierać śladowe ilości: mleka i produktów pochodnych (zawierających białka mleka).
Wartości odżywcze na 100 g:
Energia: 2256,7 kj/539,2 kcal
Tłuszcze: 35,9 g
w tym tłuszcze nasycone: 3,9 g
Węglowodany: 40,7 g
w tym cukry: 38,6 g
Błonnik: 5,4 g
Białka: 11,9 g
Sól: 61,4 g
Zobacz:
Wszystkie nowości