logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Producent:
Dodaj do ulubionych

Corilu Crema di Nocciola Piemonte IGP Gianduia krem mleczna czekolada z 60% orzechów laskowych z Piemontu 212 g

Zobacz opinie
Podziel się opinią

Krem z mleczną czekoladą do smarowania, stworzony wyłącznie z orzechów laskowych Piemontu 60% objętych chronioną nazwą pochodzenia (IGP). Wyróżnia się prostym składem, pozbawionym dodatku mleka, tłuszczu czy oleju, co zapewnia intensywny, naturalny smak. Wyprodukowano we Włoszech.

Produkty bezglutenowe Corilu Crema di Nocciola Piemonte IGP Gianduia krem mleczna czekolada z 60% orzechów laskowych z Piemontu 212 g

Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu

Produkt otrzymywany z orzechów laskowych (gatunek Corylus Avellana), odmiany Tonda Gentile Trilobata, których produkcja koncentruje się w prowincjach Cuneo, Asti i Alessandria, na obszarze występowania położonym pomiędzy wzgórzami Langhe, Roero i Monferrato.


Oznaczenie IGP zapewnia użytkownikom i konsumentom gwarancję jakości i autentyczności produktu.


Płynna, gładka, gęsta, typowa jasnobrązowa barwa dla mlecznej czekolady oraz prażone orzechy laskowe - Nocciola Piemonte IGP z dodatkiem kakao.


Cechy:

- Produkt w 100% naturalny i rolniczy

- Wysoka zawartość orzechów laskowych PGI Piedmont – 55%

- Bezglutenowy


Kraj pochodzenia: Włochy

Opakowanie: słoik, 212 g


Skład: 60% orzechów laskowych z Piemontu, brązowy cukier, odtłuszczone mleko w proszku, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, lecytyna słonecznikowa. 


Produkt bezglutenowy. Może zawierać śladowe ilości: mleka i produktów pochodnych (zawierających białka mleka).


Wartości odżywcze na 100 g:

Energia: 2256,7 kj/539,2 kcal

Tłuszcze: 35,9 g

  w tym tłuszcze nasycone: 3,9 g

Węglowodany: 40,7 g

  w tym cukry: 38,6 g

Błonnik: 5,4 g

Białka: 11,9 g

Sól: 61,4 g

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane