Shakshuka (Szakszuka) to nic innego jak zapiekane jajka w sosie pomidorowo-paprykowym, , jednak w wegańskiej wersji jajka zastępuje się np. tofu lub ciecierzycą. Najczęściej podawane na śniadanie. To danie oczywiście można zjeść i na obiad, jest to bardzo sycące i pożywne.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Składniki:
Cebula* 49%, pomidory pelati* 25%, pieczarki* 11%, koncentrat pomidorowy* 5%, czosnek*, cukier trzcinowy*, woda, olej słonecznikowy*, kmin rzymski*, tofu* 0,5% (woda, soja*, sól), wędzona papryka*, mieszanka przypraw* (sól, kolendra*, czosnek niedźwiedzi*, pieprz*)
*składniki z upraw ekologicznych
Zobacz:
Wszystkie nowości