Fasola biała należy do jednorocznych odmian fasoli zwykłej. To roślina strączkowa, pierwotnie uprawiana w rejonach Ameryki Południowej i Środkowej. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
SKŁADNIKI:
ekologiczna fasolka biała 100 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 1236 kJ / 294 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 37 g
w tym cukry - 1,8 g
Błonnik - 25 g
Białko - 21 g
Sól - 0,03 g
Zobacz:
Wszystkie nowości