Ser półtwardy z mleka krowiego pasteryzowanego z ziołami z regionu Górnej Adygi, wzbogacony dodatkiem aromatycznych ziół górskich, które nadają temu serowi niepowtarzalny smak i unikalny aromat. Ser również ma małe, okrągłe dziurki. Posiada charakterystyczną cienką skórkę o kolorze jasno-słomkowego żółtego. Delikatnie słodki, z nutami mlecznymi, przypominającymi śmietankę i gotowane masło. Wyprodukowany we Włoszech.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Ser charakteryzuje się cienką skórką o jasno-słomkowo-żółtej barwie. Wnętrze zimą przyjmuje delikatny, jasno-słomkowy odcień, a latem ciemnieje pod wpływem naturalnej diety krów wypasanych na łąkach.
Struktura sera kryje małe, równomiernie rozmieszczone otwory, w których dostrzec można drobne kawałki ziół, dodawanych podczas produkcji do twarogu.
Dojrzewanie: Proces dojrzewania trwa minimum 60 dni, co zapewnia odpowiednią głębię smaku.
Ciekawostki: Latteria Tre Cime od kilku lat wdraża projekt „Latte fieno”, inspirowany wielowiekowymi tradycjami. Przez pokolenia metody karmienia zwierząt były ściśle powiązane z rytmem przyrody i zmieniającymi się porami roku. Latem bydło wyprowadza się na łąki lub górskie pastwiska, gdzie cielęta korzystają z naturalnej roślinności. Trawa jest koszona i suszona na siano, które przechowuje się przez zimę jako paszę.
Kraj pochodzenia: Włochy, Górna Adyga
Składniki: pasteryzowane MLEKO sienne STG z Górnej Adygi, fermentacja mlekowa, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, zioła i przyprawy 0,1%.
ŚREDNIE WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100g:
Energia: 1360 kJ / 328 kcal
Tłuszcz: 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
Węglowodany: 0,1 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 25 g
Sól: 2,5 g
Zobacz:
Wszystkie nowości