Gorgonzola to włoski ser pleśniowy o chronionej nazwie. Oryginalnie pochodzi z Piemontu i Lombardii, a żeby zachować jego autentyczny smak, produkcja odbywa się wyłącznie na tych ziemiach. Gorgonzola jest zatem wytwarzana z mleka pochodzącego ze stad włoskich w tych dwóch regionach. Obecność znaku „g” na opakowaniu zagwarantuje jego autentyczność. Ten ser ma miękką i topliwą konsystencję z dużą ilością pleśni, niepowtarzalny, kremowy smak i typowy słomkowo-biały kolor z zielonymi smugami, które rozwijają się podczas procesu fermentacji.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Makaron z tym serem, gruszką i orzechami włoskimi to obecnie moje ulubione danie
Zobacz:
Wszystkie nowości