Il Poggio – Prosciutto di Parma to ekskluzywna surowa szynka prezentowana z kością, o charakterystycznym różowym kolorze i niepowtarzalnym słodkim smaku. Do przygotowania tej szynki wybrano najlepsze udźce ciężkich włoskich świń odchowanych powyżej 180 kg z dietą mającą na celu nadanie większej zdrowotności i słodyczy głównemu produktowi najwyższych włoskich delikatesów. Cechą szczególną poggio jest jego długotrwałe wyrafinowanie w czasie, co najmniej 2 lata.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Szynka parmeńska dobrze komponuje się z aromatycznymi białymi winami, nawet lekko musującymi, takimi jak Malvasia dei Colli di Parma czy Malvasia Istriana, ale nie gardzi połączeniami z winami czerwonymi, lekkimi i owocowymi.
Zobacz:
Wszystkie nowości