Jabłka prażone Krokus produkowane są z obranych ćwiartek owoców odmian Idared i Jonagold. Są to odmiany twarde, jasne, nie ciemnieją od razu po obraniu. Tak przygotowane jabłka są powoli wysycane cukrem w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). W słoiku znajdują się puszyste, duże fragmenty owoców w sosie owocowym. Całość jest gęsta, słodka, szklista i po prostu apetyczna.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Cenny rozpuszczalny błonnik i pektyny pochodzące z jabłek wspomagają pracę układu trawiennego, regulują poziom cholesterolu i cukru we krwi. Powidła jabłkowe bez cukru zawierają więcej potasu niż świeże jabłka, a potas wspomaga pracę sera i mięśni. Dają uczucie sytości na długo i dzięki temu pomagają w walce z nadwagą.
Składniki:
Jabłka (82 %), cukier, kwas cytrynowy – regulator kwasowości, kwas askorbinowy – przeciwutleniacz.
Zobacz:
Wszystkie nowości