Jabłka prażone Krokus produkowane są z obranych ćwiartek owoców odmian Idared i Jonagold. Są to odmiany twarde, jasne, nie ciemnieją od razu po obraniu. Tak przygotowane jabłka są powoli wysycane cukrem w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). W słoiku znajdują się puszyste, duże fragmenty owoców w sosie owocowym. Całość jest gęsta, słodka, szklista i po prostu apetyczna.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Cenny rozpuszczalny błonnik i pektyny pochodzące z jabłek wspomagają pracę układu trawiennego, regulują poziom cholesterolu i cukru we krwi. Powidła jabłkowe bez cukru zawierają więcej potasu niż świeże jabłka, a potas wspomaga pracę sera i mięśni. Dają uczucie sytości na długo i dzięki temu pomagają w walce z nadwagą.
Składniki:
Jabłka (82 %), cukier, kwas cytrynowy – regulator kwasowości, kwas askorbinowy – przeciwutleniacz.
Zobacz:
Wszystkie nowości