La Flor de Isamor Bellota Ibérico 100% szynka iberyjska wyprodukowana z wieprzowiny iberyjskiej - od zwierząt karmionych naturalnie, żołędziami. Charakteryzuje się marmurkowatością tłuszczu, która nadaje mu piękny marmurowy wygląd, dużą soczystość i delikatną konsystencję.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Zakochałem się w tym smaku w Hiszpanii i w końcu udało mi się go znaleźć w Polsce, dla mnie 10/10
Szynka de bellota bez kości, wytwarzana w 100% z mięsa czarnych świń rasy iberyjskiej (znanej jako pata negra), dojrzewająca przez co najmniej 36 miesięcy. Zwierzęta te podczas montanery odżywiają się wyłącznie żołędziami, przebywając na wolnym wybiegu.
Tłuszcz zawarty w 100% szynce Iberico Bellota charakteryzuje się wysoką zawartością jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, zwłaszcza kwasu oleinowego, podobnie jak w oliwie z oliwek, dzięki czemu pomaga utrzymać odpowiedni poziom cholesterolu we krwi.
Ponadto szynka La Flor de Isamor jest bogata w białko i zawiera witaminę B1, żelazo, cynk i magnez, będąc całkowicie naturalnym pokarmem.
Czas dojrzewania: 44-46 miesięcy
Masa netto: opakowanie 100 g
Skład: 100% iberyjska wieprzowina pochodząca od iberyjskich świń i sól morska.
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 377 kcal
Tłuszcz: 28 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 11 g
Węglowodany: 0 g,
w tym cukry: 0 g
Białko: 31 g
Sól: 5,3 g
Zobacz:
Wszystkie nowości