logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku
Producent:
Dodaj do ulubionych

Delikatna.bio Kimchi Ostre Z Zielonej Cebulki 300g Zakwasownia

Podziel się opinią

Wyjątkowo smaczna, pożywna i niepasteryzowana, żywa kiszonka z zielonej cebulki w stylu koreańskim.

Cena:
17,91 PLN szt.
Dodaj do ulubionych
Zapytaj o produkt
Ekspresowa wysyłka
Ekspresowa wysyłka

Wysyłka nawet tego samego dnia

Bezpieczna płatność
Bezpieczna płatność

Sklep posiada certyfikat SSL

Gwarancja satysfakcji
Gwarancja satysfakcji

Tysiące zadowolonych klientów

Produkty wegańskie Delikatna.bio Kimchi Ostre Z Zielonej Cebulki 300g Zakwasownia

Co to jest kimchi?

Kimchi to tradycyjna koreańska kiszonka o wyrazistym aromacie i intensywnym smaku, składająca się z fermentowanych lub kiszonych warzyw. Zazwyczaj jest to kapusta pekińska, rzepa albo ogórek. Kimchi stanowi bardzo bogate źródło bakterii kwasu mlekowego, typu lactobacillus, błonnika, witamin (A, B1, B2, C) oraz wapnia i żelaza. Uznane jest przez specjalistów za jedną z najzdrowszych potraw na świecie, a tradycyjny proces przygotowywania i dzielenia się kimchi został wpisany na Listę Niematerialnego Dziedzictwa Kulturowego Ludzkości.

Dlaczego warto jeść kimchi?

Posiada silne działanie probiotyczne, ma zdolność przywracania prawidłowej flory bakteryjnej przewodu pokarmowego (wskazane po antybiotykoterapii, chemioterapii i radioterapii). Jest skutecznym środkiem wspomagającym walkę z pasożytami i przerostem drożdży w organizmie. Jako najbogatsze źródło glukozynolanów (hamują rozwój komórek rakowych) jest wskazane w diecie przeciwnowotworowej. Reguluje metabolizm, wzmacnia wydzielanie soków trawiennych, wspomaga układ krążenia.

Jak jeść kimchi?

Może być samodzielnym daniem lub stanowić składnik wielu potraw. W Korei podaje się je praktycznie do każdego posiłku, jako prozdrowotną przystawkę. W takiej wersji surowej i niepodgrzanej zawiera najwięcej witamin. Sprawdzi się także jako baza do zupy kim chi jjigae, wkład do omletów, naleśników, gołąbków i gulaszy. Polecamy dodać kimchi do sałatki ze szpinakiem, mango oraz orzechami. Przepyszna jest kanapka z humusem, kimchi i awokado.

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane