Wyjątkowo smaczna, pożywna i niepasteryzowana, żywa kiszonka z ekologicznej kapusty pekińskiej o właściwościach wspierających florę bakteryjną jelit. Tradycyjny produkt kuchni koreańskiej, element tamtejszej kultury i domowych tradycji. Kimchi zielone to kiszonka na bazie kapusty pekińskiej w wersji łagodnej, z dodatkiem ziół i młodego jęczmienia.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Jak jeść kimchi?
Może być samodzielnym daniem lub stanowić składnik wielu potraw. W Korei podaje się je praktycznie do każdego posiłku, jako prozdrowotną przystawkę. W takiej wersji surowej i niepodgrzanej zawiera najwięcej witamin. Sprawdzi się także jako baza do zupy kim chi jjigae, wkład do omletów, naleśników, gołąbków i gulaszy. Polecamy dodać kimchi do sałatki ze szpinakiem, mango oraz orzechami. Przepyszna jest kanapka z humusem, kimchi i awokado.
Składniki: kapusta pekińska, czosnek, cebula, imbir, marchew, rzodkiew, miso (soja, ryż, woda, sól), sos sojowy (soja, woda, sól), mięta, kolendra, szczypior, zielony jęczmień, sól
Alergeny: soja, gluten
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 72 kJ/17 kcal, tłuszcz 0,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g, węglowodany 0,7 g, w tym cukry 0,7 g, białko 1,3 g, sól 0,8 g
Zobacz:
Wszystkie nowości