Makaron Bavettine jajeczny od marki Rustichella d’Abruzzo jest wyrazem kulinarnej perfekcji inspirowanej tradycjami Ligurii. Zawierając aż 31,7% jaj, wyróżnia się niezwykle sprężystą strukturą oraz głębokim, bogatym smakiem. Makaron klasy premium wytwarzany jest metodą rzemieślniczą według najlepszej włoskiej tradycji z najlepszej jakości semoliny z pszenicy durum oraz świeżych jaj, jest powoli suszony w niskiej temperaturze, co pozwala na zachowanie optymalnych wartości odżywczych, idealnej tekstury i szlachetnego smaku.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Niezły makaron
Dzięki swojej delikatnie spłaszczonej formie, doskonale współgra z klasycznym Pesto alla Genovese, jak również z sosami na bazie owoców morza czy oliwy z oliwek extra vergine. Rekomendowany w połączeniu z aromatycznymi sosami „Vongole alla Marinara” i „alla Pescatora”.
Kraj pochodzenia: Włochy
Produkt oryginalnie wyprodukowany we Włoszech, o wysokiej zawartości jaj. Idealny do dań z pesto, owocami morza, lekkimi sosami na bazie oliwy lub delikatnymi serami. Pełnia włoskiego smaku w każdej porcji!
Skład: semolina z pszenicy durum, jaja (31,7%)
Wartości odżywcze w 100 g:
Energia – 1722 kJ / 407 kcal
Tłuszcze – 4,4 g
- w tym nasycone – 2,8 g
Węglowodany – 73 g
- w tym cukry – 2 g
Błonnik – 3,6 g
Białko – 17 g
Zobacz:
Wszystkie nowości