Rustichella d'Abruzzo linguine powstaje w rodzinnym mieście Pianella we Włoszech, wyróżnia się jako naturalny i rzemieślniczy makaron suszony w niskiej temperaturze, produkowany wyłącznie ze starannie wyselekcjonowanej organicznej semoliny pszenicy durum. Linguine wywodzi swoją nazwę od włoskiego słowa "lingua", co oznacza język, nawiązując do jego charakterystycznego, podłużnego kształtu w przekroju.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Makaron Rustichella różni się od innych swoją jakością: użycie mąki durum mielonej na kamieniu z twardej pszenicy ozimej oraz czystej wody źródlanej gwarantuje wyjątkowy efekt.
Dzięki zastosowaniu matryc z brązu makaron posiada szorstką powierzchnię, która idealnie absorbuje sosy, a jego suszenie w kontrolowanej temperaturze przez 56 godzin nadaje unikalny smak oraz złożoną teksturę.
Makaron ten sprawdza się doskonale z aromatycznym pesto czy klasycznym sosem na bazie czosnku, oliwy i anchois.
Pochodzenie: Włochy
Pojemność: 500 ml
Skład: semolina z pszenicy durum, woda pitna. Zawiera pszenicę.
Wartość odżywcza na 100 g:
Zawartość energetyczna / spalania 1474 / 352 kj / kcal
tłuszcz 1,5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3 g
węglowodany 71 g
w tym cukier 4 g
substancje balastowe 3 g
białko 13,5 g
sól 0 g
Zobacz:
Wszystkie nowości